Den sundeste mad man kan skaffe sig, må være den, som man henter direkte i naturen. Vi er i dag blevet så forvente med, at alt vores mad er noget, som vi køber i et supermarked. Mange ved slet ikke, hvilke planter fra naturen, der kan spises. Derfor er det blevet populært med fouragering og fælles fourageringsture, hvor en guide fortæller om, hvad man kan spise, og hvordan det kan tilberedes.
Når maden plukkes samme dag, som den skal spises, så bevarer den mange vitaminer, som er gode for os.
Tag en kyndig med
Det er en god idé at tage en plantekyndig med, når man skal ud at samle mad i naturen. Ud over de let genkendelige planter som mælkebøtter, skvadderkål, hyben, brændenælder og så videre, så er de mindre genkendelige planter måske meget rare at få specificeret kendetegnene ved af en kyndig frem for et billede fra en app eller andet.
Nogle planter kan nemlig forveksles med ikke spiselige planter, hvis man ikke kender dem. Man lærer hurtigt de rigtige planter at kende.
I mange byer arrangeres der jævnligt ture, hvor man kan tage med og medbringe en kurv. Så kan man samle og lære på samme tid.
Mad i sæson
En anden fordel, udover det sundhedsmæssige og det økonomiske, er, at man er sikker på konstant at spise den mad, som er i sæson. Vi er som mennesker skabt til at spise den mad, der er i sæson, også selvom vi med supermarkeder har mulighed for at købe os til det meste hele året rundt. Når man samler maden selv, så lærer man også naturen og årstiderne bedre at kende.
Læs mere om helse og sundhed på helseboost.dk
Mad, frisk luft og motion
Man bliver nemt bidt af at samle mad i naturen. Udover det, som man samler, så får man også godt med frisk luft, samt motion, mens man går og samler. Og så er det meget rart at vide, hvor den mad, man spiser, kommer fra. Alt sammen er sundt for både kroppen og sjælen.
Hvis man har børn, er det også skønt at kunne lære dem om naturen, og om hvad man kan finde af spiselige ting.