Er Tea Tree Oil den rette løsning for mig?

Tea Tree Oil er en olie der har eksisteret i århundreder. Olien har mange fantastiske og effektive virkemidler, der kan anvendes til både hud og hår. Det er en æterisk olie, der har en velkendt og dominerende duft, der ligeledes er yderst effektiv imod insektbid, eller bekæmpelse af sår og forbrændinger. Oliens mange stærke sider, kommer vi ikke omkring i dette indlæg, men tager i stedet en mere blød gennemgang af Tea Tree Oil. Ønsker man en mere nørdet gennemgang, kan man med fordel læse mere om Tea Tree Oil her.

Hvor og hvordan anvender jeg Tea Tree?

Du kan anvende Tea Tree Oil på mange forskellige måder, men i bund og grund kommer det an på dit individuelle standpunkt. Tea Tree er meget anvendt inden for hudpleje, da det har dokumenterbare resultater imod blandt andet problemhud, eller også det man betegner som akne.

Den gode hudrutine er ikke noget der blot kan styres af plejeprodukter, men det handler naturligvis også rigtig meget om hvordan man har det indeni. Derfor skal hudpleje – herunder også produkter der indeholder Tea Tree, om end det er 100%, eller blot produkter der indeholder den effektive olie, se hudplejen som et supplement til at skabe balance og ro i huden.

Ovenstående kan sammenlignes lidt med vitaminer og mineraler, der heller ikke anvendes som en erstatning, men som et tilskud til en sund og varieret kost.

Det er afgørende at man skriver sig bag øret, at der ikke findes mirakelkure, men teknikker og værktøjer der kan flytte noget til det bedre, men i sidste ende spiller det mentale helbred også en vigtig og essentiel rolle.

Kan Tea Tree anvendes til håret?

Det korte svar er JA – Tea Tree er ekstremt godt til håret. Det kan både være som pleje, men også til bekæmpelse af lus. Der er rigtig mange som foretrækker naturlige produkter, når man skal bekæmpe eksempelvis lus – eller insektbid og lignende. Netop derfor er Tea Tree olien en ideel måde at forebygge og behandle luseangreb, som kan være ganske forfærdelig.

Vælger man at benytte olien imod lus, kan det være en god idé at kombinere den med citronolie/ lavendelolie (efter præference), for at få en mild og effektiv lusekur.

Ellers kan olien også indgå i shampoo og balsam-produkter, der kan give en plejende effekt for hovedbunden. Noget som olien især har vist sig effektiv imod er skæl, som ikke er et uvant problem for mange danskere.

Hvordan finder jeg det rette Tea Tree produkt?

Dette er et meget godt spørgsmål, eftersom der findes rigtig mange produkter på markedet, som også varierer en del i pris. Den bedste måde, er at alliere sig med sin lokale helsekostforretning, for at få den daglige ekspertise bag. Der er nemlig forskel på olierne, afhængig af hvor rene de er, hvad de er bedst til og ikke mindst prisen.

Ofte er det også muligt at få nogle testere med hjem, for at prøve produktet af i en given periode, for at se om det matcher ens hudtype og- eller hårtype.

Som afrunding på dette indlæg – husk der ikke findes nogle mirakelkure, men i bund og grund handler det om rationalitet, professionel rådgivning og en sund indre balance.

Relaterede artikler

Populære artikler