Stimulastik styrker spædbørns sansemotorik

Som forælder til et spædbarn kan dagene føles underligt flygtige, selvom begivenhederne måske ikke rækker ud over den sædvanlige omgang vasketøj, bleskift, putning og leg. For at få lidt variation ind i barselsdagene vælger mange at melde deres baby til et gymnastik-hold.

Stimulastik er en populær form for gymnastik til spædbørn. Ordet ’stimulastik’ er en sammensmeltning af ordene ’stimulation’ og ’gymnastik’, og træningsformen kan have flere positive effekter på et spædbarn. Læs med her.

Stimulation af tre basale sanser

Målet med Simulastik er at stimulere tre basale sanser hos spædbarnet: berøringssansen, balancesansen og muskel-ledsansen.

Træningsformen foregår som regel på mindre hold, hvor en instruktør vejleder forældre i at stimulere deres barn gennem en række lege. Legene er simple at udføre for de mindste og kan efterfølgende afprøves derhjemme. Sang, dans og leg med bolde og sjaler kan blandt andet være på programmet.

Babyen får styrket sit kendskab til egen krop og sin evne til at bevæge sig. Babyens basale sanser og motorik bliver styrket gennem bevægelse og dans. Forældre oplever ofte et større kendskab til barnets udvikling ved at følge et Stimulastik-hold.

Ergoterapeuters opfindelse

Konceptet Stimulastik er udviklet af ergoterapeuter på baggrund af deres viden om blandt andet sansning, adfærd, neurologi og udvikling. I undervisningen anvendes anerkendte metoder og redskaber fra ergoterapien.

Forældre med et lidt udfordret barn kan få særligt glæde af den populære træningsform. Det kan være, at barnet er lidt motorisk udfordret eller har svært ved at sidde stille og at finde ro.

 Træningsformen er udviklet til børn mellem nul og et år. Nogle steder i landet findes der også undervisning i Stimulastik for børn mellem et og tre år.

Kun ergoterapeuter må undervise i Stimulastik. På hjemmesiden stimulastik.dk kan du finde en oversigt over forskellige hold i Stimulastik rundt omkring i landet.

Relaterede artikler

Populære artikler