Det skal du overveje som udlejer

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du skal arbejde i udlandet i en længere periode, tager på en spændende jordomrejse, eller ejer en bolig, du ønsker at leje ud til en andenpart, så er der nogle ting du bør overveje. Først og fremmest bør du sætte dig grundigt ind i reglerne. Der er nemlig mange, der tager fejl af udlejning af bolig og fremlejning af bolig. Ved udlejning af bolig er det dig, der ejer boligen, hvorimod fremleje af bolig er relevant, hvis du er lejer eller andelshaver. Det kan være en smule kompliceret at finde rundt i de mange regler, og derfor kan det være en god ide at få hjælp til udlejning. Du kan få hjælp til alle dele af udlejningen, eller enkelte dele af den. Det bestemmer du selv. Men uanset hvad du foretrækker, bør du gøre dig nogle overvejelser som udlejer. 

Annoncering

Når du har truffet beslutningen om, at du ønsker at udleje din bolig, skal du finde ud af, hvordan du vil annoncere. Der er nogle, der vælger at stå for det hele selv. Det kræver, at du står for at tage billeder, annonceringen, fremvisning af boligen, kontraktudfærdigelsen osv. Det kan være ret krævende, og samtidig er det ofte en kilde til stress i en periode, hvor du sandsynligvis er lidt stresset på grund af de omstændigheder, der førte til beslutningen om at leje din bolig ud. Derfor kan det være, at du skal lade andre om at stå for det hårde arbejde, så du slipper for al besværet ved selv at skulle udleje din bolig.

Husleje

En af de første ting du bør overveje, når du skal udleje din bolig, er, hvad du ønsker, at huslejen skal være. Her er der nogle ting, som du skal være opmærksom på. Hvis ejendommen er opført efter d. 31.12.1991, har du som udgangspunkt lov til “fri huslejefastsættelse”, hvilket betyder, at du i princippet kan sætte lejen til det, du ønsker. Der er dog en regel om, at lejen ikke må være urimelig i forhold til markedet. Hvis ejendommen derimod er opført før d. 31.12. 1991, er det boligreguleringslovens bestemmelser, der gælder. 

Tidsbegrænset- eller tidsubegrænset leje

Du skal selvfølgelig også overveje, om du ønsker at udleje din bolig i en tidsbegrænset eller tidsubegrænset periode. Det kan være en fordel, at udleje tidsbegrænset, så du ved, hvornår lejer flytter ud. Hvis du så ønsker at leje lejligheden ud igen, kan du altid gøre dette. Det er imidlertid ikke altid muligt med tidsbegrænset udlejning, da der skal være en årsag til dette såsom, at du skal udstationeres i en periode.

Relaterede artikler

Populære artikler