Hold din mund sund og dit smil stort

Annonce

Mange danskere undgår det årlige eftersyn hos tandlægen, da det både er bekosteligt og ikke ligefrem scorer point på underholdningsskalaen. Hvad mange glemmer er, at et bevidst fravalg af tandlægebesøget både kan skabe store udgifter og være til sundhedsmæssig gene. Et sundt liv starter med dine tænder, og derfor er det vigtigt at investere i en god tandlæge. Hos Tandlæge Frederiksberg vil du få stillet en service til rådighed, der både tilgodeser dine personlige og økonomiske behov. Læs med nedenfor og bliv klogere på, hvordan regelmæssige tandeftersyn kombineret med daglige rutiner vedrørende mundhygiejne kan gavne dig.

Børst dine tænder 

For at vedligeholde din gode og sunde mundhygiejne, skal du stræbe efter at børste dine tænder mindst to gange om dagen à to minutters varighed. Gerne om morgenen efter du har spist morgenmad og om aftenen, inden du skal i seng. Herved undgår du, at bakterierne, der er kommet til i løbet dagen, skader dine tænder natten over. Det er underordnet, om din tandbørste er almindelig eller elektronisk. En elektronisk har roterende bevægelser og kan gøre det lettere at komme til bunds. Til et eftersyn hos tandlægen får du som regel en diagnostisk grundundersøgelse, der undersøger tændernes generelle tilstand. Inkluderet er også en tandrensning, som både fjerner hårde og bløde belægninger.

Spis dig til god mundhygiejne 

Sunde tænder starter oftest med din kost. Det er nemlig ikke kun en rensning af tænderne, som kan minimere din risiko for orale sygdomstilstande. Hovedreglen er et begrænset indtag af syre og sukker fra eksempelvis sodavand, juice, frugt og slik. Hvis du indtager disse mad- og drikkevarer, anbefales det at skylle efter med et glas vand for at neutralisere den efterladte syre. En daglig kost med fuldkorn kan også forebygge paradentose og tandkødsbetændelse. Grove fødevarer kræver, at man tygger hårdere, og dette er med til at rense tænderne for plak. Madvarer som jordbær, gulerødder og nødder har også videnskabelig dokumentation for at give dig hvidere tænder. Disse er samtidig fyldt med gode næringsstoffer, så det er bare med at spise sig igennem. 

Sådan opdager du ubalance i din mundhygiejne 

Sommetider sker det, at dine tænder er under angreb, og det er naturligt og kun menneskeligt. Er du i tvivl, om hvorvidt du har god mundhygiejne, kan du være særligt opmærksom på forekomsten af plak og tandsten, mørkerødt tandkød, ømhed, blødning og dårlig ånde. Disse er tegn på, at du skal være ekstra nænsom med din tandpleje og måske bestille tid til et tandeftersyn. 

Relaterede artikler

Populære artikler