Sådan holder du dig i form under krisen – Corona træning

Når landet lukkes ned, og vi alle er pålagt at holde afstand til hinanden, arbejde hjemmefra og undgå social kontakt, kan det gå ud over træning og fritidsaktiviteter.

Der findes måder, du kan gøre brug af, når du vil dyrke motion og få frisk luft under krisen. Det er aktivitetsformer, som tager højde for de krav og anbefalinger, der findes i forhold til at undgå smittespredning.

Læs mere om de forskellige muligheder for Corona træning herunder.

Derfor er motion og aktivitet vigtigt i en krisetid

Coronakrisen har tvunget mange af os til at tilbringe hovedparten af døgnets timer derhjemme. Nogle kan arbejde hjemmefra, mens andre fokuserer på at undervise families skolebørn.

Uanset hvad vil livsstil under krisen med Covid-19 virussen blive forandret. Det kan føre til mere stillesiddende aktiviteter, mindre fysisk motion og færre arrangementer at se frem til.

Disse livsstilsændringer påvirker dig fysisk og psykisk.

Har du normalt en aktiv hverdag og dyrker motion flere gange om ugen, kan du over en periode på 14 dage komme til at opleve følgende konsekvenser ved at blive inaktiv:

  • Du kan miste 7 % mere fedt mellem organerne
  • Du kan risikere at tabe 500g muskler i benene
  • Du kan få en forringet kondition på 10 %.

For at hindre at dette ikke sker, er det vigtigt, at du sørger for at holde dig aktiv med de motionsformer, som stadig kan finde sted under krisen. Corona træning kan finde sted i derhjemme eller i naturen.

Naturen kan blive dit mest betydningsfulde træningscenter, hvor du kan dyrke forskellige udgaver af fysisk træning. Du kan forsætte med din intervaltræning på cyklen eller på løbeture.

Du behøver ikke investere i nyt udstyr eller træningsudstyr for at undgå de fysiske konsekvenser af inaktivitet. Kondisko, svedtransporterende sportstøj og en cykel er alt, der skal til for at holde dig i form igennem Coronakrisen. 

Brug naturen til at være aktiv med Corona træning

Træningscenteret er lukket, din sportsklub er midlertidig lukket ned, og du kan ikke mødes med venner til aktiviteter og gøremål i fritiden. Coronakrisen påvirker os alle, og vi må hver især finde alternative løsninger på at fylde tiden ud.

Aktivitet i naturen er en ideel måde til at holde dig i form, hvor du både kan få pulsen op og samtidig få masser af frisk luft og grønne indtryk.

Du kan blandt andet gøre brug af disse træningsformer udenfor:

  • Cykling
  • Løb
  • Gåture med højt tempo.

Hvilken motionsform du vælger, er op til dig og dine ønsker for intensitet. Cyklen er det perfekte redskab til dig, som er vant til at træne intensivt og med højt tempo. Du kan bruge en MTB til at kunne køre i forskellige terræner, eller du kan bruge din almindelige cykel og få masser af værdifulde kilometer i benene.

Gå- og løbeture kan foretages overalt. Det kan være i dit lokalområde, eller du kan tage på en tur og gøre brug af den frie natur ved stranden eller i skoven. Alternativt kan du også benytte et løbebånd, hvis du hellere vil løbe i hjemmet. Du finder 4 gode råd her, som gør løbeturen indendørs på løbebåndet lidt sjovere.

Corona træning i naturen kan styrke dig fysisk og mentalt

Den helt store fordel ved at være aktiv udenfor er, at du både kan styrke dig fysisk og mentalt. Både cykling, gåture og løb er motionsformer, som kan give dig høj puls og høj forbrænding. Beregn dit BMI-tal her.

Det er ikke kun fysisk, at du vil opleve udbyttet med at snøre løbeskoene eller træde til i pedalerne.

Du styrker dig mentalt ved at opholde dig i naturen, hvilket kan få ekstra stor betydning for din psyke igennem Coronakrisen.

At være i karantæne og isolation kan påvirke os mennesker negativ. Frustration, følelse af ensomhed, uvished og afsavn kan med tiden komme til at tynge os mentalt.

Når du opholder dig i naturen og får indtryk af vand eller skov, vil din hjerne blive boostet med dopamin (også kendt som ”glædeshormonet”).

Du kan træne din hjerne, når du holder dig i form udenfor.

Du kan komme til at nyde godt af de mentale fordele på flere måder, når du kommer hjem igen til din bolig og hverdagen med karantæne.

Du får mere overskud af at have være aktiv indenfor, og du bliver i bedre humør af at holde dig i form. Disse positive effekter vil smitte af på din tålmodighed, evne til at tænke langsigtet og konstruktivt samt din adfærd overfor husstandens øvrige medlemmer.

Inddrag børnene, og vær aktiv med Corona fitness

Det er lige så vigtigt for dine børn at være aktive, som det er for dig. Der er flere måder, du kan engagere dem på, så de får rørt sig og holder sig aktive. Når dine børn er fysisk aktive i løbet af dagen, vil det være nemmere for dem at falde i søvn om aftenen. Dette er med til at opretholde en sund søvnrytme, så de får nemmere ved at starte i skolen igen, når det er muligt efter krisen.

”Jagt” er en perfekt Corona fitnessaktivitet, da det både involverer løb, styrker hjernen og respekterer påbuddet med at holde afstand til hinanden. Der kan laves aktivitetslege både udenfor og indendørs. Når der jagtes en skat eller en genstand, løber børnene individuelt, og de drives af spænding og iver mod at være dét barn, som først finder skatten.

Træn hjemme og lav bamsejagt

Det kræver ikke mange minutters forberedelse at engagere dine børn til at komme udenfor eller være aktive i hjemmet. Vælg en bamse som skal være målet for jagten. Gem den et sted i området eller i boligen og instruer dine børn i legen.

Der kan gives ledetråde, eller du kan lave små poster, hvis du vil have legen og aktiviteten til at vare i længere tid.

Afvikles legen udenfor, skal du sørge for at fortælle børnene, at de skal løbe med afstand til hinanden og vis dem gerne, hvor langt 2m afstand er fra starten af.

Relaterede artikler

Populære artikler