Hvad for meget sukker gør ved din krop

Vi ved allesammen godt, at det ikke er sundt at spise for meget sukker, men hvad er det egentlig for meget sukker gør ved din krop og, hvordan kan du mærke om du får lige præcis nok eller om du er en af de mange, der får for meget?

Herunder kommer 6 tegn på, at du får for meget sukker og måske skal overveje at skære ned for dit forbrug, så du kan formindske de bivirkninger, der har en indvirkning på din hverdag og din livskvalitet. For ja, det går faktisk ud over din glæde og dit overskud, når du er lidt for glad for de søde sager.

Træthed

Sukker og hyperaktive børn – hvordan hænger det sammen med, at du rent faktisk bliver mere træt af at spise for meget sukker?

Det er helt enkelt. Sukker er hurtig energi, men det forbrændes også hurtigt, så derfor vil du ved indtagelse af sukker opleve et hurtigt boost, men det vil ligeså hurtigt brænde ud igen og du vil være endnu mere træt end før din sukkerholdige snack.

Koncentrationen

Fordi du ved indtagelse af store mængder sukker vil opleve et yderst ustabilt blodsukker og derigennem energiniveau vil du også opleve, at din koncentrationsevne bliver nedsat.

Det er helt enkelt fordi, at når du løber tør for energi vil din krop bruge alt sin kraft på at forsøge at få dig til at indtage mere energi.

Det vil fortsætte insisterende og med stigende intensitet der vil have en forstyrrende indvirkning på din evne til at koncentrere dig om og tænke på andet end hvor din næste optankning skal komme fra.

Humøret

Bum! Endnu en bivirkning af et ustabilt blodsukker. Når du løber tør for energi og bliver træt vil du automatisk og så opleve, at din lunte bliver væsentlig kortere og du har kortere til vrede end ellers.

Derfor er det så vigtigt, at du sørger for at indtage kost, der kan hjælpe med at holde et stabilt blodsukkerniveau, så du ikke skal vær afhængig af sukker for at holde humøret kørende hele dagen.

Det er ikke bare træls for dig selv, det er bestemt også en af de bivirkninger, der kan være til stor gene for både dine kollegaer og din familie.

Huden

For meget sukker i din hverdag har også en uheldig indvirkning på huden. Lige meget om du tidligere har haft tendens til uren hud eller ej, så kan du være helt sikker på, at hvis du indtager store mængder af sukker, så vil det også have en kæmpe indflydelse på, hvordan din hud ser ud.

Sukkeret er nemlig ikke bare forbundet med dit blodsukker, det kan også gå ind og påvirke dine hormoner og derved give udslag i uren og usund hud.

Vil du gerne den urene hud til livs er sukker en af de helt store syndere, der virkelig vil kunne gavne at udelade. Sammen med rigelige mængder vand vil stort set alle, der døjer med uren hud kunne se en forskel ved at skære ned op sukkerindtaget.

Søvnen

Du kommer til at sove dårligere, når du indtager store mængder sukker. Især folk, der indtager store mængder sukker, slik og andre søde sager efter aftensmaden vil opleve en dårligere nattesøvn.

Der er ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem de to ting, men måskedet har noget med hormonerne og vores naturlige tidsfornemmelse at gøre. Sukkerindtag kan muligvis gå ind og vende vores indre ur på hovedet og derved gøre det svært at finde ro ved normal sengetid.

Fredags/Lørdagsslikket skal altså med andre ord måske genovervejes eller indtages før aftensmaden i stedet for til Disney Sjov.

Appetitten

Ligesom koncentrationen og humøret kan sukker også pille ved din appetit. Det betyder ganske enkelt, at din krop skruer helt op for sukkerforbrændingen og ned for fedtforbrændingen. Det kan føre til konstant sult og dårlig regulering af din appetit samt overvægt som følge heraf.

Sukker giver ikke den mæthedsfornemmelse vi ellers forbinder med at indtage mad og drikke, så derfor vil vi efter sukkerindtag stadig være sulten og den normale mæthedsfornemmelse vil være længere om at indtræde – samtidig med at sulten vil indtræffe igen hurtigt.

Relaterede artikler

Populære artikler