Danske tandlæger: Tandsundhed prioriteres i stigende grad

Danske tandlæger kan generelt berette om, at danskerne prioriterer tandsundheden højere end tidligere. Det er en positiv udvikling, som forhåbentlig vil fortsætte.

Der er efterhånden gået konkurrence i at leve så sundt som muligt. I den anledning er det ikke nok at spise og leve sundt. Der skal også tænkes i sundhed, når det kommer til fødder, hår, hud og selvfølgelig tænder. Sidstnævnte – tænderne – er noget, som du bør passe ekstra godt på. Modsat f.eks. hud og hår, så er tænder nemlig ikke noget, der bare lige vokser ud igen. Det er selvfølgelig muligt at erstatte tænderne kunstigt, men vil du bevare dine naturlige tænder, så skal du passe godt på dem.

Prioriterer du også dine tænder højt nok?

Du kan med fordel prioritere dine tænder så højt som muligt, hvis du gerne vil bevare et flot og sundt smil i så mange år som overhovedet muligt. Det er ikke alle ting, som du selv kan styre, men det er et faktum, at langt de fleste tandsygdomme og øvrige -problemer kan forebygges ved korrekt tandpleje. Derfor giver det god mening at lytte til både de dygtige tandlæger og tandplejere, når de beriger dig med gode tips. De har mange års uddannelse og erfaring, så de ved om nogen, hvad de snakker om. Du kan via godtsmil.dk læse om både tandsundhed og tandpleje. 

Vi ser rigtig mange gode (og udelukkende gode) grunde til at prioritere tændernes sundhed. Først og fremmest vil du kunne sikre dine egne tænder og dermed bevare dit naturlige smil. Derudover kan du spare rigtig mange penge, hvis du ikke skal rende til tandlæge i tide og utide. Slutteligt kan du forebygge en lang række smertefulde tandsygdomme såsom paradentose. Er det ikke grund nok til at passe lidt ekstra godt på tænderne? Det er jo ikke just sjovt at være nødt til at booke en paradentosebehandling eller implantatbehandling.

Tre tips om god tandsundhed

Er du heller ikke interesseret i at besøge din tandlæge oftere end højst nødvendigt, f.eks. fordi du lider af tandlægeskræk, så er det alfa og omega, at du sikrer en god tandsundhed. Vi kommer med en masse gode tips herunder:

  1. Børst dine tænder to gange om dagen – Alle ved, at man bør børste tænder to gange om dagen, men får du det også gjort? Ellers er det vigtigt, at du får gjort det til en vane igen. Og når du børster tænder, så er det vigtigt, at du når hele vejen rundt og også husker tandkødet. Prioriterer du ikke tandbørstningen, så løber du en øget risiko for at få huller i tænderne.
  2. Pas på tænderne i forbindelse med sport – Det er naturligvis godt at være aktiv, men du skal stadig huske at passe godt på dig selv og dit helbred, herunder dine tænder. Dyrker du f.eks. håndbold, boksning eller karate, hvor du kan risikere at slå tænderne, så få da købt en tandbeskytter – og husk at bruge den.
  3. Hold igen med kaffe, juice og sodavand – Slutteligt skal vi ikke lægge skjul på, at dine tænder aldrig bliver gode venner med ting som juice, sodavand og kaffe. Det er nemlig drikkevarer, der belaster tænderne markant. Et stort indtag af f.eks. cola kan ikke kun forårsage syreskader, men også caries.

Relaterede artikler

Populære artikler