Derfor skal du starte let ud, når du vil i bedre form

Når du ser folk komme travende gennem byen på endnu et af de nærmest uendelige maratoner, der virker til at være blevet populære i Danmark, er det let at føle sig en tand doven. Burde du ikke også komme ud og løbe? Hvorfor bruger du alt din tid foran en computerskærm? Du burde være ude og løbe vejene tynde!

Det er tit fristende at piske sig selv i gang med at motionere og få gang i en sundere livsstil, men pas nu på, at du ikke gaber over for meget.

Nederlag er aldrig fedt

Når du kaster dig over et projekt som motion, er det ekstremt vigtigt, at du ikke kræver det umulige af dig selv. At give dig i kast med et flere kilometer langt maraton, når du først lige er begyndt at løbe, er ikke en god idé.

En sund livsstil kan være svær at holde gang i, og du har derfor brug for at få masser af sejre, ikke nederlag. Hvis du gang på gang oplever, at du ikke kan opnå dine mål og bliver ved med at fejle, bliver det svært at blive ved med at motivere dig selv.

Så sæt realistiske mål for dig selv. Det kunne være noget så småt som at gå en tur uden at få sidestik – og så gøre turen længere og længere. Når du kan gå langt uden at få sidestik, kan du så begynde at løbe en smule og langsomt skrue mere og mere op for, hvor meget du løber, og hvor lidt du går.

Tag den med ro

Hvis du ikke er vant til at motionere og gerne vil i god form, bør du gå efter motionsformer, der ikke er alt for krævende fra starten af – igen: Gå efter sejrene, ikke nederlagene.

Der et par muligheder, der egner sig godt til dig, hvis du skal i gang med at motionere og gerne vil starte stille og roligt ud.

Gåture i skøn natur

En af de mest stille og rolige former for motion er gåture. Du tager bare tøj på efter årstiden og vandrer af sted. Du får frisk luft og kommer ud i naturen, hvilket i sig selv kan gøre meget for dit humør.

Der er ingen krav til, hvor hurtigt eller langt du skal gå. Du tager dig lige præcis den tid, du har lyst til, og så tager du hjem. Det er lige til, og du kan øge distancerne efterhånden, som du kommer i bedre form.

Yoga hjælper hele din krop

Du kan også overveje at begynde at gå til yoga i dit lokale fitnesscenter – eller derhjemme, hvor du kan finde videoer på nettet. Yoga er en stille og rolig måde at få din krop i bevægelse, og modsat mange andre former for motion kan du her få arbejdet hele din krop igennem.

Ved at gennemgå yogaøvelser får du virkelig mærket din krop, og det kan hjælpe dig til at finde ud af, hvor du måske har nogle skavanker, der skal ses på, og så gør det underværker for din fordøjelse.

Relaterede artikler

Populære artikler