Myter: Falske råd om booty-træning florerer på bedste vis på de sociale medier

Instagram, Pinterest og andre sociale medier er fyldt til randen med gode råd om, hvordan du kan få en vaskeægte ”squat-butt”.
Her kan du få råd fra Instagram-modeller og andre influencers. Der er blot ét problem: Mange af de råd, som du vil modtage, passer ikke. I denne artikel tackler vi de tre mest almindelige myter om, hvordan man opnår effektiv booty-træning.

Myte 1: Det er muligt at punktforbrænde

Myten om, at hvis man gerne vil have sixpack eller en god booty, så skal man blot træne denne kropsdel virkeligt meget, passer ikke.
Det er ikke muligt at punktforbrænde på denne måde. Så hvis du har læst et sted, at en specifik øvelse kan hjælpe dig med at forbrænde fedt på ballerne, så er dette ikke rigtigt, selvom det måske lyder logisk nok.
Du har måske også set de forskellige øvelser, som skulle kunne fjerne dobbelthager, ved at du bøjer hagen ned imod brystet mange gange… Dette er også blot en myte.

Der er blevet foretaget en undersøgelse om netop dette emne i 2013. Ved undersøgelsen blev en gruppe personen bedt om at lave mellem 1.000 og 1.200 reps af benpres hver gang, de var i fitnesscenteret. Efter undersøgelsen var afsluttet vidste det sig, at disse personer ikke havde mistet fedt på sine ben, men på resten af overkroppen.

Det er altså ikke muligt at punktforbrænde, det er en myte.

Myte 2: Mange reps toner dine muskler

En anden myte lyder på, at mange gentagelser giver tonede muskler. Der er en generel misforståelse omkring dette emne, der lyder, at mange gentagelser giver tynde og feminine træk, mens få gentagelser giver store og tykke muskler.
Derfor findes der en masse unge kvinder, der gerne vil have en tonet booty, som ikke tør at begive sig ud i den nødvendige styrketræning, da de ikke vil se maskuline ud. Men bare rolig, du bliver ikke kæmpestor fra den ene dag til den anden.

Så hvis du er en af dem, der godt kan lide at lave 50 squats uden vægt, men sagtens kan tage 10 gentagelser med 50 kilo, så bør du uden tvivl vælge den sidste mulighed, hvis du gerne vil tone dine muskler.

Myte 3: Der findes mange effektive øvelser til ballerne, som du kan lave derhjemme

Der findes rigtig mange forskellige øvelser, som bliver promoveret til at være gode til booty-træning, herunder ser du en liste med nogle af disse:

  • Hip Drive
  • Bottoms-Up Lunge
  • Hip Thrust
  • Glute Bridge
  • Side skaters
  • … og listen fortsætter.

Når disse øvelser bliver fremlagt som god booty-træning, så er det altid med den samme kommentar: ”Du kan lave dem derhjemme”.
Og det er netop dette, der er kernen i hele problemet. Der findes virkeligt mange mennesker på de sociale medier, som vil sælge dig ”en let løsning” og muligvis noget fancy træningsudstyr. Men det er ikke altid let, og hvis du gerne vil have den flotteste røv i træningscenteret, så kræver det hårdt arbejde og en masse tunge løft, så kan de små fancy øvelser altid være et mindre supplement.

Relaterede artikler

Populære artikler