Leger du med dit barn?

Mange børn savner mere leg med deres forældre, viser en undersøgelse fra sidste år. Det kan føre dårlig samvittighed med sig hos forældre, der i forvejen har nok at se til.

Kender du til dårlig samvittighed over ikke at sætte tid nok af til dit barn, skal du måske overveje at sætte ind på mere nærværende legestunder. Hellere en halv times koncentreret fællesleg om dagen end to times leg, hvor mor eller far kigger ned i telefonen. 

Børn savner mere leg med forældrene

Langt størstedelen af børnene fra Legos studie savner mere leg med deres forældre. I undersøgelsen udtrykker fire ud af fem børn et ønske om det. Der deltog omkring 13.000 forældre og børn i det 20 minutters online studie. Undersøgelsen blev udført i ni lande, heriblandt Danmark.

En travl hverdag med mange praktiske gøremål er forældrenes undskyldning for ikke at prioritere mere tid med deres børn. Det forklarerede en tredjedel af undersøgelsens forældre. Knap hver femte barn fra undersøgelsen har udtalt, at deres forældre har for travlt til leg.

Leg er en kilde til lykke for mange familier. Ni ud af ti familier, der prioriterer leg i fem timer eller derover hver uge, føler sig lykkelige. Den samme følelse har kun syv ud af ti familier, der leger mindre end fem timer om ugen. En tredjedel af undersøgelsens familier prioriterede mindre end fem timers leg i løbet af ugen. 

Gode råd til leg med dit barn

Øger du opmærksomheden på dit barn i legestunder, er der gode chancer for, at dit barns savn efter mere fællesleg vil blive mindsket. Det gælder også, hvis du ikke kan få mere leg ind i kalenderen. Her får du nogle råd til, hvordan du kan lege med dit barn på en hensigtsmæssig måde:

  • Vær nærværende og opmærksom
  • Lad dit barn vise vejen og sætte tempoet i legen
  • Undgå at korrigere og konkurrere med dit barn
  • Vær rosende over for barnets kreativitet under legen
  • Sænk dine forventninger til dit barn
  • Udfordr dit barns færdigheder ved at inddrage tal, former og farver

Relaterede artikler

Populære artikler