Grounding viser positive effekter: Flere smider sko og strømper

Måske har du mødt folk, der går med bare tæer i skoven, selvom vejret ikke umiddelbart har været til det? Det er ikke så skørt, som det kan se ud, men at gå med bare tæer året rundt har store sundhedsmæssige fordele, og flere og flere mennesker kaster sig ud i det, der populært kaldes grounding.

Jorden kalder

Føler du dig ofte træt og uoplagt, og går du somme tider med en følelse af at flyve rundt i de øvre luftlag på den ubehagelige måde? Så kan det være, at du mangler jordforbindelse. Og her menes i bogstavelig forstand. I det dagligdags hverdagsliv har vi tilsyneladende mistet kontakten til jorden. Vi bor i isolerede huse med trægulve eller tæpper, og vi tager sko på, når vi går udenfor. Men skoene har gummisåler, enten rå eller syntetisk, og det udgør et isolerende lag mod jorden, vi træder på.

Modvirker inflammation

Let’s face it, vi tilhører dyreriget, og er på ingen måde hævet over nødvendigheden af at være i direkte kontakt med elementerne, uanset hvor behageligt vi kan synes, vi har det inde i vores huse og i vores gode sko.

Alt hænger sammen, og når vi smider skoene og træder ud på græsset i bare tæer, ja, så oplever vi ganske hurtigt velvære i både krop og sind. Når vi forbinder os med jorden, bevirker det, at kroppen bliver tilført en strøm af elektroner, der neutraliserer frie radikaler og modvirker inflammation i kroppen. Samtidigt stimuleres huden under fodsålerne, en slags gratis zoneterapi, alt sammen en stor fordel for kroppens generelle sundhed. Vi oplever at vi føler os mere vitale og energifyldte og at vi ikke så nemt bliver syge.

Jordforbindelse hele året

Men man kan da ikke gå uden sko om vinteren? Jo, det kan man faktisk. Ikke i længere tid ad gangen, men 20-30 minutter er nok til at opleve de sundhedsmæssige gevinster. Når det er koldt udenfor, og jorden måske endda er frossen, er tricket, at resten af kroppen er godt pakket ind.

Sørg for uld tættest på kroppen, og så ellers mange varme lag. Klæd dig på fuldstændigt som, hvis du skal ud at gå en meget kold dag. Brug gerne et par uldne benvarmere. Og husk hue, vanter og halstørklæde. Så kan du sagtens gå en tur i sne, hvis det skulle være. Når du kommer ind i varmen igen, vil du opleve en behagelig, måske lidt brændende fornemmelse i fødderne. Er du blevet mudret, kan du vaske fødderne, men ikke i for varmt vand – så brænder det nemlig. Og så i et par varme sokker, så holder den gode fornemmelse i kroppen resten af dagen.

Mange kontakter til jordforbindelse

Det er ikke kun ved barfodsgang, at vi oplever følelsen af at blive groundet. Det kan også være ved at svømme i havet eller i en sø. Vi kender også til det sundhedsfremmende ved vinterbadning. Eller du kan købe et særligt lagen med metaltråde, til at lægge i sengen under dit almindelige sengetøj. Lagenet skal så forbindes med jordstikket i en stikkontakt. Vær meget opmærksom på produktets brugsanvisning. Har du ikke stikdåser med jordforbindelse, kan du få monteret et jordspyd udenfor soveværelset.

Ingen vej tilbage

Når du først er begyndt på at dyrke din jordforbindelse, vil du sandsynligvis ikke holde op igen. De sundhedsmæssige gevinster er store, og du vil hurtigt føle, at du har det bedre i kroppen. Hvis ikke du bryder dig om tanken om at gå rundt i byen uden sko, kan du også købe specielle sko med metalforbindelse gennem sålen. Vidste du at du kan absorbere op til 100 gange flere antioxidanter ved jordforbindelse, end via kosttilskud? Et andet smart trick, der kan være godt at kende til er, at efter en flyvetur, kan du hurtigt slippe af med jetlag, ved at forbinde kroppen med jorden.

Relaterede artikler

Populære artikler