Styrk båndet til dit barn – Vær til stede, når det gælder

Nogle gange går hverdagen en smule for hurtigt, og vi har det med at glemme dem, som vi holder allermest af; nemlig vores familie og specielt vores børn.

Hvordan kan du få det hele til at gå op i en højere enhed, så du både får plads til kvalitetstid med ungerne, og samtidig giver alt hvad du har i dig på arbejdet og fremmer din karriere? Det er lidt af et problem, som godt kan være svært at løse selv. Derfor har vi her samlet nogle gode råd, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at opnå en god personlig balance.

Duk op

Først og fremmest bør det understreges, at det allervigtigste i et barns liv er, at man som forælder dukker op. Og det betyder, at man er der for dem både rent fysisk, når det gælder, og rent emotionelt.

Hvad er det dit barn går højt op i? Fodbold, skolen eller en kreativ hobby? Invester tid og energi i netop disse sider af dit barns liv. Duk op til skolehjem samtalerne, og hep med på sidelinjerne under fodboldkampene. Det er netop disse ting, at dit barn vil sætte stor pris på, at du dukker op til.

Godnatsange

Husk de små ting også. For især et mindre barn betyder vigtige tidspunkter i løbet af dagen en hel del. Sørg derfor for, at du for eksempel er til stede under aftensmaden, hvor I kan få jer en god snak om, hvordan dagen er gået. Eller gør i stedet noget ud af aftenen, hvor du hjælper dit barn trygt ind i søvnens verden.

Om aftenen, når man putter sit lille barn, så kan man med fordel synge nogle børnesange. Med gode børnesange får man lige sørget for at lave noget sjovt sammen med barnet mindst én gang om dagen. Og når man har det sjovt med sit barn, styrker man også ens relation til det.

Men hvilke børnesange skal du synge? På vores andet site bornesiden.dk, kan du se eksempler på gode sange for børn, du kan synge for den lille om aftenen.

Hvis børnesange ikke lige er sagen, og barnet som regel er for træt om aftenen til at skråle løs, så kan du også altid løse højt af nogle børnevenlige bøger. Det er altid en god klassiker og kan være lige så gode som børnesange, hvis du gerne vil have en god slutning på dagen om aftenen med dit barn.

Gør noget ud af fødselsdagene

Fødselsdage er også noget, som børn går højt op i, og det er derfor vigtigt, at du også her sørger for at ’dukke op’ både fysisk og emotionelt. Når man selv har haft så mange fødselsdage, så glemmer man ofte, hvor betydningsfulde de egentlig er for et mindre barn.

Under fødselsdagen kan I også synge en masse gode børnesange, lave lege og måske lave en lille skattejagt? Kun fantasien sætter i virkeligheden grænser. Måske kan I endda prøve selv i en lille times tid og prøve at digte jeres egne sange for børn?

Relaterede artikler

Populære artikler