Detox te kan påvirke din sundhed negativt

Detox te har fået stor omtale i løbet af de seneste år, hvor mange forskellige Hollywood-stjerner har været fortalere for de slankende te-produkter. Men virker de som lovet? Og hvilke andre effekter kan de have på din krop og endda din søvn?

Højt koffeinindhold i Detox te giver en dårlig nattesøvn

Fælles for langt de fleste Detox te-produkter er, at de har et højt indhold af koffein. Det kan der være gode grunde til, da koffein blandt andet kan mindske appetitten, hvilket kan føre til vægttab. Derudover sætter koffein også gang i tarmsystemets udrensningsproces, hvilket kan hjælpe kroppen til at komme af med affaldsstoffer. Sidst, men ikke mindst, kan koffein-boostet give dig mere energi, som du kan udnytte til at give den en ekstra skalle, når du træner.

Så langt så godt — men det store koffeinindtag kan også have sine negative konsekvenser. Det kan nemlig påvirke din søvn således, at du enten har svært ved at falde i søvn eller blive i søvnen. I sidste ende kan det betyde, at teens vægtreducerende effekt udvisker sig selv, da for lidt søvn kan medføre overspisning og endda lavere stofskifte, som gør det endnu lettere at tage på, selvom man ikke spiser mere, end man plejer.

Derfor bør du helst undgå detox te og alle andre former for koffein seks timer før sengetid, og generelt altid prioritere din søvnkvalitet højt.

Andre uønskede bivirkninger ved Detox te

De fleste detox teer indeholder forskellige blandinger af urter, som har til formål at hjælpe dig med at tabe dig ved enten at mindske din appetit, øge dit stofskifte eller på andre måder fremme dit vægttab.

Du bør dog holde øje med, hvilke urter din te indeholder og undersøge, hvilke bivirkninger de kan medføre. Selvom urter er naturlige ingredienser, kan de have mærkbare effekter på din krop og psyke, og det er derfor altid vigtigt at være klar over, hvad du putter i din krop.

Visser urter kan eksempelvis have en let afførende virkning eller forårsage mavesmerter, ubehag, kramper, oppustethed, kvalme og andre uønskede tilstande. Andre urter kan ved meget højt indtag medføre rastløshed, nervøsitet, hovedpine, ringen for ørerne med mere.

Af denne grund er det vigtigt ikke at indtage ekstreme mængder detox te, da det kan forværre bivirkningerne og føre til mere alvorlige situationer.

Mangelfuld viden på området

Hvis du gerne vil give dig i kast med at prøve detox te, men er i tvivl, om det er noget for dig, kan det være en god idé at konsultere din læge. Dette gælder især, hvis du allerede tager medicin og er i tvivl om, hvorvidt og hvordan indholdet i detox teen muligvis vil påvirke virkningen af din medicin.

Der findes undersøgelser af visse af de ingredienser, der findes i detox te, men det er begrænset, hvor meget forskning der er blevet foretaget i forbindelse med detox teer og deres specifikke kombinationer af ingredienser.

Relaterede artikler

Populære artikler