Guldimplantation: Alternativ behandling til slidgigt i hoften

Hvis du døjer med slidgigt i hoften, og almindelig terapi og øvelser ikke afhjælper smerterne, så er en hofteoperation ikke altid at foretrække.

Der findes nemlig et fremragende alternativ, der for de fleste kan afhjælpe langt størstedelen af smerterne ved slidgigt i hoften: Guldimplantater.

Som metode blev behandling af gigt med guldimplantater første gang anvendt i USA i 1970’erne af dyrlæger, som behandlede led problemer i hunde. Behandlingen er fortsat populær i både USA og Europa den dag i dag.

I 1996 begyndte danske speciallæger også at bruge behandlingsformen til at modvirke ledsmerter og gigtramte led hos mennesker. Du kan læse mere om de læger, der tilbyder behandling med guldimplantater i hoften, på linket her og undgå en evt. hofteoperation, med dertilhørende smerter.

Hvad kan guld afhjælpe?

Guldimplantater er kendte for at kunne afhjælpe smerter i led i en lang række tilfælde. Det kan fx være kroniske smerter i nakke, ryg og lænd, såvel som i hoften. Egentlig er der ikke nogen principielle eller praktiske begrænsninger på hvilke led, der kan smertelindres via guldimplantater.

Behandlingen bruges ofte som et alternativ til behandling af hoftesmerter og gigt inden en operation kommer på tale. Hofteoperationer kan nemlig medføre en lang række forskellige komplikationer efterfølgende, der kan forringe patientens livskvalitet yderligere. Der er ingen kendte komplikationer ved en behandling med guldimplantater.

Er det nødvendigt at spørge sin egen læge til råds?

Det korte svar er nej.

For det første, så er der mange danske læger, der ikke ved særlig meget om behandling med guldimplantater. I mange tilfælde har lægen slet ikke hørt om behandlingen.

Derudover er det I Danmark udelukkende speciallæger, der foretager behandlingen. Det er derfor dem, du skal spørge til råds, hvis du vil høre mere om dine muligheder og potentielle fremtidsudsigter med behandlingen.

Hvordan foregår en guldimplantation i hoften?

Behandlingen med guldimplantater er bl.a. populær, fordi den kan give en stor smertelindring gennem en meget skånsom procedure.

Du skal ikke i fuld narkose under behandlingen – implantaterne kan indsættes under lokalbedøvelse. Her bruger lægen små, sterile kanyler, der indsætter 24 karats guldimplantater omkring det smerteramte led. Her vil implantaterne blive liggende, og gøre deres smertelindrende arbejde resten af livet.

Undersøgelsen og behandlingen med guldimplantater tager i alt ca. en time. Her vil lægen scanne området omkring det smerteramte led for at finde ud af hvor implantaterne skal indsættes. Herefter foretages proceduren. Du kan tage hjem samme dag som behandlingen finder sted, og smertelindringen kan du mærke med det samme.

Hvordan virker guldimplantaterne?

Behandlingen med guldimplantater har været kendt siden 1970’erne. Kort sagt virker guldimplantater smertelindrende på to måder.

For det første stimulerer implantaterne de kendte akupunktur-punkter i kroppen omkring leddene, der dæmper kroppens smerteimpulser.

Derudover påvirker guldimplantaterne også PH-værdien omkring de smerteramte led, hvilket reducerer smerterne yderligere.

Det skal selvfølgelig også siges, at guldimplantater på ingen måde kommer til at helbrede patientens slidgigt. Gigten kommer fortsat til at være der – blot uden at forårsage lige så mange smerter, som patienten har været plaget af op til behandlingen.

Hvilken effekt kan man forvente efter en guldimplantation i hoften?

Du kan forvente en øjeblikkelig smertelindring efter behandlingen med guldimplantater. Langt oftest er smertelindringen så markant, så patienterne uden problemer kan genoptage de fleste af de daglige gøremål, der førhen forvoldte smerter eller problemer.

Der er desuden ingen kendte bivirkninger eller komplikationer efter en behandling med guldimplantater. Patienten skal ikke genoptræne, eller til løbende tjek for at se, om alting nu også er som det skal være. Behandlingen er heller ikke forbundet med øget risiko for kendte sygdomme eller skavanker.

Hvad siger de patienter, der har fået behandlingen?

Mange patienter beretter om hel eller delvis smertelindring efter endt behandling. Rigtig mange patienter fortæller også om markant forhøjet livskvalitet efter indsættelse af guldimplantaterne, da smerterne helt forsvinder eller kun sjældent fremprovokeres.

Relaterede artikler

Populære artikler