Sådan retter du dine tænder diskret

Dette indhold er sponsoreret

Mange fik ikke tilbudt bøjle i folkeskolealderen, og det kan selv i voksenårene være til stor gene. Hvad end du har skæve tænder eller et markant overbid, kan du få hjælp til at løse dit kosmetiske problem, uden at det behøver at indeholde synligheden af metal. Tandretning med den usynlige bøjle Invisalign gør, at du hverken behøver at gå på med kompromis med æstetikken eller kvaliteten af dit nuværende smil. Læs med nedenfor, og bliv klogere på fordelen ved bøjlen, som på verdensplan har gjort smilet større på elleve millioner mennesker. 

Hvordan virker det?

Invisalign er en højteknologisk løsning, der kan bruges som erstatning for den almindelige tandbøjle. Metoden er verdens største og førende system inden for kosmetisk tandretning, og den er både gennemprøvet og veldokumenteret i en lang række af lande, heriblandt USA. Alle skinner specialdesignes til dine tænder og er tilmed aftagelige og nærmest usynlige. I princippet vil ingen bemærke, at du gennemgår et tandretningsforløb, hvilket gør løsningen populær hos både unge, voksne og midaldrende. Skinnerne skal være i munden i 20 til 22 timer i døgnet og må kun tages af, når du skal spise eller drikke. Typisk skal du skifte dine skinner en gang om ugen for at sikre, at dine tænder rettes efter planen. Behandlingstiden vil i samme tilfælde afhænge af dine personlige forhold, men typisk vil længden på en almindelig tandretning vare mellem 6 og 18 måneder. 

Hvem er egnet til Invisalign? 

Invisalign fungerer til alle aldre, og derfor findes der intet kodeks for, hvem der kan bruge Invisalign. Som udgangspunkt fungerer bøjlerne til alle tilfælde, men alligevel findes enkelte begrænsninger, som skyldes, at din tandstilling er for avanceret at behandle, og derfor vil en behandling med Invisalign ikke være tilstrækkelig nok til at kunne opnå det ønskede resultat. I så fald skal du søge rådgivning hos en specialtandlæge med særlig viden inden for kosmetisk tandbehandling. Invisalign kan typisk behandle én eller flere skæve tænder, tætstående tænder, store og små mellemrum, åbent bid, krydsbid, dybt bid og større overbid. 

Hvad koster behandlingen? 

Prisen på dit forløb med Invisalign afhænger igen af dine personlige forhold. Typisk vil en pris ligge i et leje mellem 15.000 og 45.000 kr. Faktorerne for prisen afhænger af omfanget af behandlingen, behandlingstiden, og hvor krævende det er at give en faglig vurdering. Tandlægen, Heidi Lund, er specialist inden for dette fag, og i hendes klinik i Hørsholm, tilbydes der i første omgang en gratis konsultation, hvor du kan få afklaret, om dine forhold kan afhjælpes ved et forløb med Invisalign. Dette giver både dig og tandlægen mulighed for at lære dine tænder at kende. 

Relaterede artikler

Populære artikler