Kom igennem krisen med parterapi 

Dette indlæg er sponsoreret.

Livet er ikke uden udfordringer, og kærligheden er ingen undtagelse. Et forhold kan have brug for et blik udefra, som kan hjælpe med at sætte vind i sejlene påny. Parterapi er både trygt, nærværende og inspirerer mennesker til igen at værne om hinanden.  Læs med nedenfor, og bliv klogere på mulighederne ved parterapi københavn

Emotionsfokuseret parterapi  

Parterapi er ikke begrænset til at foregå på en bestemt måde. Terapeuten skræddersyr et forløb til det enkelte par, som tager udgangspunkt i de problemstillinger, som er mere eller mindre udtalte i forholdet. Den første session vil afklare, hvad der tynger forholdet, og hvilke omstændigheder, der afføder samarbejdsvanskelighederne. 

Emotionsfokuseret parterapi, også kaldet EFT, har vist at være givende i den almindelige praksis af parterapi og forskning i samme. Undersøgelser viser, at op til 75% af de par, som modtager parterapi, oplever at deres interne kriser bliver løst, hvor op til 90% af de dokumenterede par, oplever væsentlige forbedringer i parforholdet. 

EFT forsøger at styrke parrets relation til hinanden. Terapien vender de negative mønstre, som viser at belaste og ødelægge parforholdet. Formålet er at skabe et trygt rum for begge parter, således at kommunikationsvejene bliver bedre, og at de opnår en større forståelse for hinandens behov og forskelligheder. 

Symptomer på knas i parforholdet    

Det kan være svært, at diagnosticere, om en relation lider last, og derfor har man skitseret en række gennemgående tegn på problemer ved et parforhold i krise. Alle kriser opleves forskellige, men vil som oftest have rod i en eller flere årsager. 

De typiske kriser opstår som følge af udfordringer i kommunikation, rollefordeling, utroskab og håndtering af kriser. Kommunikationsbarrierer kan medvirke til, at forholdet typisk påvirkes med afmagt og frustration, da begge parter vil føle sig misforståede af hinanden. 

Krise i et parforhold kan også skyldes en uligevægt i parforholdets rollefordeling. Dette gør det svært at løse større og mindre konflikter, da ressourcerne hos begge parter ikke er fyldestgørende nok. 

Sådan undgår man konflikter   

Et forhold vil aldrig helt undslippe konflikter, men man kan lære, at forebygge og bearbejde disse, så de ikke fører til en krise. Kommunikation er det vigtigste nøgleord, da et sundt forhold opdyrkes i tiden, hvor man taler med hinanden. Om det er løse eller faste emner er ikke afgørende. Samtale giver grobund for bedre forståelse af hinandens verdener. 

Det er også vigtigt at huske på hinanden, også i hverdagens stress og jag. Mange glemmer, hvorfor deres forhold er til, da arbejde og andre aktiviteter er et stort omdrejningspunkt for det daglige liv. Det bedste tip er derfor, at romantisere tiden, man deler med hinanden, og udnytte den til fulde. 

Relaterede artikler

Populære artikler