Har I problemer i parforholdet?

Dette indlæg er sponsoreret.

Mange oplever, i perioder, at de har problemer i parforholdet. Nogle gange kan det skyldes helt basale ting, såsom at man gennemgår en travl periode, hvor der ikke er så meget overskud og tid i hverdagen til at pleje hinanden og relationen. Andre gange kan det skyldes mere fundamentale ting, såsom at man ikke kan mestre kommunikationen mellem hinanden ordentligt, og at man derfor sjældent når til roden af de problemer, som der må være. Uanset hvor problemet ligger, er det værd at undersøge, hvordan man løser konflikten eller konflikterne.

Opsøg gerne hjælp

Hvis I er udfordret i en sådan grad, at I ikke kan se jer ud af problemerne, og at I derfor står med overvejelser omkring skilsmisse, så er det værd at opsøge hjælp. Nogle gange kan en psykoterapeut gavne, og i andre tilfælde er den bedste løsning at finde en decideret parterapeut. Det afhænger lidt af, hvor problemet ligger. Opsøger man en parterapeut, ville denne person kunne hjælpe med at mægle, så I får en bedre kommunikation. Desuden kan en parterapeut være behjælpelig med at spotte underliggende adfærdsmønstre, som spænder ben for, at I kan udvikle jer og sammen etablere en god kommunikation. 

Hvor finder I en parteratpeut?

Der findes parterapeuter rundt omkring i hele landet. Uanset hvor I bor, er der mulighed for at opsøge en parteratpeut, men det kræver nok, afhængig af hvor I bor, at I er villige til at indlægge lidt transporttid. Bor I en mindre by, er I nok nødt til at køre til en større by i landet. 

Hvis I bor omkring hovedstaden, er der i hvert fald rig mulighed for at opsøge parterapi København

Hvorfor vælge parterapi? 

Mange forhold vil kunne nyde godt af at bruge tid i parterapi. Man skal ikke nødvendigvis se det som den sidste endestation, før et forhold bryder sammen. I mange tilfælde kan det gavne selv forholdsvis velfungerende forhold, netop fordi alle reagerer på uhensigtsmæssige måder overfor en partner, som kan skyldes mange ting, både i en selv og i forholdet. Parterapi kan hjælpe med at afdække disse uhensigtsmæssige adfærdsmønstre og skabe nye rammer for anderledes måder at agere på. Parterapi hjælper med at skabe en fælles vision for parforholdet, og det kan give grobund for en nyfunden tillid og glæde ved hinanden, som gennem en periode har været forsvundet eller forsømt. Det er vigtigt, at man trives i sit parforhold, netop fordi det er en stor del af livet. Alle fortjener at være lykkelige, så hvis I har konflikter i jeres forhold, kan det være en god løsning at opsøge en parterapeut. 

Relaterede artikler

Populære artikler